Bokashihinkar, (2st)

Bokashihinkar används i hushållet till att fermentera trädgårds- och köksavfall.

89,00  (71,77  0%)

I lager

Product Description

Beskrivning

Bokashihinkar, 2 st.

Bokashihinkar används i hushållet till att fermentera eller jäsa trädgårds- och köksavfall.

OBSERVERA att det inte medföljer bokashiströ i detta set på två stycken bokashihinkar.

Detta paket består av:
• 2 st hink med kran, tättslutande lock, handtag och bottensil.    Volym 16 liter, höjd 39 cm, bredd 27 cm, djup 27 cm Material: återvunnen plast. (BPA-fri)
• 1 st doseringsmått i plast
• 1 st svart plastverktyg för komprimering av köksavfall i hinken
• 1 st kopp för lakvattnet
• finsk bruksanvisning. Vänligen ge en kommentar i kommentarsfältet om du önskar svensk bruksanvisning

 

Hur gör man bokashi?

När organiskt avfall fermenteras och sedan grävs ner utnyttjas näringen effektivt. Man tillför bra mikroorganismer till jorden vilket ökar bördigheten. Den sura miljön och den slutna processen gör också att flugor trivs mindre bra runt bokashihinken.
Köksbokashi är enkelt:
1. Färskt köksavfall hälls i hinken. Större delar hackas till mindre bitar 2-4 cm.
2. Strö över Bio-Bokashi, ungefär en matsked till 1-2 liter köksavfall.
3. Packa innehållet i hinken väl och sätt på det tättslutande locket. Tappa av vätska var 3-5 dag, det kan ta en till två veckor innan de första dropparna kommer beroende på innehållet i hinken.
4. Gör om proceduren tills hinken är full. Låt sedan hinken mogna i rumstemperatur i två till tre veckor, kommer det ingen vätska ur kranen så är det klart.
Grönsaksrester, kaffesump, bröd, tepåsar, blommor, hushållspapper och rester från matlagningen går bra att fermentera. Vätskor som juice, mjölk och soppa går mindre bra eftersom det inte får bli för blött i hinken. Strö över lite mer Bio-Bokashi om du tycker att det luktar för mycket.
Vätskan som tappas av används utspädd i odlingen, 1 kryddmått bokashivätska till 1 liter vatten. Bokashivätskan är ett förträffligt gödningmedel! När det inte är odlingssäsong kan du använda den som propplösare i avloppet, eller spara den i frysen tills våren kommer. PET-flaskor fungerar bäst, använd INTE glas eftersom koldioxiden, som kan fortsätta bildas i små mängder, kan öka trycket i flaskan så att den spricker.
Förbered jorden i odlingen genom att mylla ner köksbokashi höst eller vår, 10-14 dagar innan sådd eller plantering. Eller blanda 2 liter köksbokashi med cirka 20 liter plantjord och låt mogna lufttätt och varmt en vecka, och inte i direkt solljus. Det ger en närings- och mullrik jord som de flesta växter trivs i.

 

Beställ och ladda upp finsk broshyr utan kostnad:          BOKASHI-ESITE PDF

Beställt bokashiströet skillt här:    BOKASHISTRÖ
Bokashiströets förbrukning
Det torra ströet är jättedrygt, och man räknar att en 2kg påse räcker i ungefär ett år, beroende på familjens matvanor och storlek.
Importör: viidakkotohtori.fi

Tillverkarkningland: Slovenien (Skaza)

Kund bedömningar

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Bokashihinkar, (2st)”