Svartkumminfrön – ekologiska 1kg

Vad ser ut som svarta sesamfrön, men är helt annorlunda i smaken? Jo, ekologiska svarta kumminfrön!

20,00  (17,54  0%)

I lager

Product Description

Beskrivning

Vad ser ut som svarta sesamfrön, men är helt annorlunda i smaken? Jo, ekologiska svarta kumminfrön! De svarta fröna är en krydda som har sitt ursprung i västra Asien. I länder som Turkiet, Egypten och Irak används svart kummin därför i många olika traditionella rätter. Som medicinalväxt har växten också vissa positiva egenskaper. I århundraden har många människor förlitat sig på dess helande egenskaper för hår, hud och tarmar samt dess möjliga positiva inverkan på hälsan. Men växten är knappast något som hör till det förflutna! Tack vare sin utsökta, nötiga och lite stickande smak så är svart kummin numera en riktigt trendkrydda! Du kan också krydda till kök – köp våra ekologiska svarta kumminfrön nu!

  • Hela frön från svartkumminplantan.
  • Utmärkt för matlagning, kryddning och förädling av bakverk.
  • Kryddigt varm smak
  • Ekologisk kvalitet
  • Vegansk

Ingredienser
100 % svart kumminfrö*  (*ekologiskt odlade)

Allergener
Kan innehålla spår av SENAP

Förvaring
Förvaras svalt, torrt, lufttätt och skyddat från ljus. Klumpabildning kan förekomma efter långvarig lagring.

 

Svartkummin eller kummin

Även här kan det snabbt uppstå förvirring: Även om de två växterna har ett mycket likartat namn är det där som likheterna slutar. Svart kummin är en Ranunkelväxterna med en vacker, ljusblå blomma där de svarta fröna finns. Kummin hör till familjen flockblommiga växter och ser ut som en örtväxt med brungröna frön. Senast när det gäller smaken blir skillnaden ännu tydligare: medan svartkumminfröna smakar nötigt och påminner om peppar, kännetecknas de senare av en mycket intensiv, bitter och stickande arom. Så oroa dig inte om du inte är den största kumminfantasten – svartkumminfrön är säkert något för dig i alla fall!

Att använd svartkumminfrön

Undrar du på hur du tillagar och äter svart kummin i köket på bästa sätt? Baka pitabröd, en solbrödsbulle eller quinoa-hampa-crackers och ge bakverken en särskilt nötaktig och kryddig smak med fröna. Eftersom svartkummin har sitt ursprung i Västasien så är det inte riktigt förvånande att kryddan passar utmärkt i många olika orientaliska rätter. Den arabiska linssalladen är full av smak tack vare svartkumminfröna. Vi rekommenderar att du rostar svartkumminfröna i en stekpanna innan de används – det ger dem en särskilt intensiv smak! De små fröna är också en fantastisk hemlig ingrediens som ger din lunchskål en fin och god touch.

EU Bio

DE-ÖKO-003

Ursprungsland Egypti

Tillverkare KoRo Handels GmbH

Importör Viidakkotohtori

Kund bedömningar