Vädertecken omkring oss – Bok

Äldre generationers väderobservation och prognoser – råd om naturliga tecken och upplevelser.

25,00  (22,73  0%)

Slut i lager

Product Description

Beskrivning

Äldre generationers väderobservation och prognoser – råd om naturliga tecken och upplevelser.

Hur förutspår vi vädret via tecken på naturen? Vilket slags väder kommer när strandskogen surrar, forsar durrar, luften vibrerar, ekot är bra, kolet glöder, soten brinner, liebladet rostar, isen knäpper, regnvatten bubblar i pölar, telefontrådar sjunger, berget ger ekon, dimman dalar, man har magvärk, trötthet, klåda i tår och värk i kroppen, kaffet ångar, salt härdar, etc.

Tidigare var det ett sätt att märka förändringar i vädret genom att märka förändringar i vardagliga saker, och att veta om regnet kommer, frosten kommer, det blir tö eller om det kommer att bli kallare.
Hur uppfanns orden som beskrev vädret som mätare för atmosfärstryck, temperatur och luftfuktighet? Vad är hård luft och mjuk luft? Var kom ordet “eld frost” ifrån? Hur man gör en väggmonterad justerbar pinne som rör sig upp / ner beroende på vilken riktning vädret förändrar (i omslagsbilden).

Bokens väderådgivning kommer från olika delar av Finland, berättade med dialekter, för årtionden och till och med århundraden sedan. I slutet av boken finns utrymme att skriva vad din favoritluft är och hur vädret förutsägs i din by.

Cirka 135 sidor, pocketbok

Kund bedömningar

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vädertecken omkring oss – Bok”