Sään merkit ympäristössä – Kirja

Vanhan kansan sään tarkkailu ja -ennustusneuvot luonnon merkeistä ja kehon tuntemuksista.

25,00  (22,73  0%)

Varastossa

Product Description

Kuvaus

Vanhan kansan sään tarkkailu ja -ennustusneuvot luonnon merkeistä ja kehon tuntemuksista.

Miten ennustetaan säätä luonnon merkeistä? Millaista säätä on luvassa, kun rantametsä humisee, koski kohisee, ilma väreilee, kaiku kuuluu hyvin, hiillos hehkuu, noki palaa, viikatteen terä ruostuu, järven jäät paukkuvat, sadevesi kuplii lammikoissa, savu laskee maahan, puhelinlangat laulaa, kallio kaikuu, sumu laskee, vatsaa närästää, väsyttää, varvasta kutittaa, jäseniä särkee, kahvi höyryää, suola kovettuu, jne. Entisajan tapa huomata muutokset jokapäiväisissä asioissa, ja tietää niistä onko sade tulossa, pakkanen kiristymässä, suojasää alkamassa vai tuleeko poutaa.

Miten säätä kuvaavat sanat muuttuivat, kun keksittiin mittarit ilmanpaineelle, lämpötilalle ja kosteudelle? Millainen on kova ilma ja pehmeä ilma? Mistä on saanut alkunsa sana “tulipalopakkanen”? Miten tehdään seinälle kiinnitettävä säätikku, joka liikkuu ylös/alas sen mukaan mihin suuntaan sää on muuttumassa (kansikuvassa).
Kirjan sääneuvot ovat eri puolilta Suomea, eri murteilla kerrottuna, vuosikymmenten ja jopa vuosisadan takaa. Lopussa tilaa kirjoittaa, mikä on oma suosikki-ilma, ja miten omalla kylällä on ennustettu säätä.

Noin 135 sivua, nidottu, pehmeäkantinen.

Tiesitkö?

Viidakotohtorin valmistamat tuotteet tehdään kuun vaiheiden mukaisesti aina suotuisimpana päivinä.

Myös Viidakkotohtorin omat viljelykset noudattaa kuun vaiheita. Kylvö, lannoitus, kastelu, rikkaruohon kitkeminen, sadonkorjuu, säilöntä jne..

Lisää kirjallisuutta ja kuukausittaiset vinkit tulevaan löydät täältä

(Yläkuu Kustannus)

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sään merkit ympäristössä – Kirja”