Kuukalenteri 2024

Miten ”ennen vanhaan” osattiin tehdä juuri oikeat työt, tehokkaasti ja vähällä vaivalla?

24,00  (19,35  0%)

Varastossa

Product Description

Kuvaus

Wanhan ajan Kuukalenteri 2024 nyt saatavilla!

Miten ”ennen vanhaan” osattiin tehdä juuri oikeat työt, tehokkaasti ja vähällä vaivalla?

”Vanha kansa osasi ajoittaa työnsä luonnon rytmin mukaisesti, kylmiin talviin saatiin näin kuivat polttopuut, uusiin rakennuksiin saatiin näin kestävät hirret. Saunavihta/vasta ei varistanut lehtiään, vaan kesti monta saunomiskertaa. Peruna ja nauris kasvoivat maan alle isoja mukuloita ja juurta, ruis ja papu runsaasti maan päällistä satoaan. Kerran raivattu pajukko ei noussut uudelleen, mutta istutetut puut kasvoivat voimakkaina ja komeiksi.” Ote Yläkuun facebooksivuilta.

Katso seinäkalenterista suoraan perimätiedon mukaiset kylvö- ja istutusajat eri kasveille, rikkaruohojen perkausajat, vesakon raivaus, hävityspäivät, kitkemispäivät, vastan/vihdantekopäivät, kukkien mullan vaihto, hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkaus, varttamimen, puiden istutus, hirsi-, puusepän-, vene- ja polttopuun kaatoajat, hiusten leikkuu- ja värjäyspäivät, yrttien keruuajat, joulukuusen kaatoaika, pensasaitojen leikkausajat, kukkasipulien istutuspäivät, säänennustuspäivät ja kukkien/kasvien kastelupäivät eli vesipäivät.

Tämän helpompaa vanhojen neuvojen hyödyntäminen ei voi olla! Upeat kuvat taivaanilmiöistä ja kuvien selitystekstit kertovat mitä kaunista ja mielenkiintoista taivaalla kulloinkin voi nähdä: halot, kehät, revontulet, sateenkaaret, sumukaaret, ilmakehän ilmiöt, tähtitaivas, jne.

Vuoden työt päivä päivältä! Nimipäivät ja juhlapyhät. Kuun vaihe ja korkeusmerkki joka päivälle. Täysikuun ja uusikuun tarkat hetket. Suomalaista perimätietoa!

Tämä, ja paljon muuta:

kastelu-, kylvö- ja istutusajat eri kasveille
rikkaruohojen kitkemisajat
vesakon raivaus
vihdantekopäivät
kukkien mullan vaihtomarjapensaiden leikkaus
hirsien, tarvepuun ja polttopuun kaatopäivät
yrttien keruuajat
joulukuusen kaatoaika
hiusten leikkuu- ja värjäyspäivät
parhaat ihonhoitopäivät

sääennustuspäivät
jne.
jne

Tiesitkö?

Viidakotohtorin valmistamat tuotteet tehdään kuun vaiheiden mukaisesti aina suotuisimpana päivinä.

Myös Viidakkotohtorin omat viljelykset noudattaa kuun vaiheita. Kylvö, lannoitus, kastelu, rikkaruohon kitkeminen, sadonkorjuu, säilöntä jne..

Lisää kirjallisuutta ja kuukausittaiset vinkit tulevaan löydät täältä

(Yläkuu Kustannus)

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kuukalenteri 2024”