Viimeisimmät blogikirjaukset

Tervetuloa och välkommen!

Tervetuloa och välkommen!

Tiesitkö että olemme bokashin edelläkävijä Suomessa? Opetamme ja neuvomme bokashin alkeita ja jaamme vinkkejä jo viidettä vuotta. Haluamme että jokainen uskaltaisi ottaa ensimmäisen askeleensa kohti bokashia. Bokashitohtori Bokashin edelläkävijä Suomessa Viidakkotohtori on erittäin suuren suosion saaneen bokashin sekä EM-tuotteiden ensimmäinen maahantuoja ja valmistaja Suomessa. Viidakkotohtorin tiimi on primus motor kun puhutaan bokashista ja biojätteiden hapattamisesta. […]
Lue lisää...
Bokashitohtori vastaa

Bokashitohtori vastaa

Bokashitohtori vastaa

Tässä on koottuna ne yleisemmät bokashiin liittyvät kysymykset ja niihin tietty vastaukset lyhyesti. Mitä tarkoittaa ”Bokashi”? Bokashi on japanilainen sana, joka tarkoittaa “fermentoitunutta orgaanista ainesta” toisin sanoen ”hapatettua biojätettä”. Biojätettä fermentoidaan anaerobisesti. Bokashiin sopivia orgaanisia aineksia tulevat keittiöstä, varsinkin hiilihydraattisia hedelmiä ja vihannesten tähteet. On vaikea tehdä bokashia eläinperäisisillä elintarvikkeilla ja rasva-aineilla, mutta se on […]
Lue lisää...

Nokkosvesilannoite joka tuoksuu hyvälle

Nokkosvesilannoite joka tuoksuu hyvälle

– “Nokkosvesi joka ei haise? Ei voi olla, en usko..” – “Usko pois vaan. Tehtiin lasten kanssa nokkosvesilannoitetta ja sen valmistuttua pyysin heitä haistelemaan. Molemmat sanoi että tuoksuu ihan äidin mustaherukkamehulle..” 🙂 EM-mikrobeilla voidaan fermentoida myös yrttejä, nurmikonsilppua, peltokortetta ja muita lehtivihreitä. Tässä kerromme miten fermentoidaan nokkosia. Jotta saataisiin lannoitetta nestemuodossa, sitä tehdään vedessä. EMa […]
Lue lisää...

Ostoskori on tyhjä.