Tohtoris Bokashiströ – finsktillverkat torrt strö 2kg

Ett torrt bokashiströ är ett fermenterat veteklisubstrat och används för fermentering av organiskt avfall.

22,00  (17,74  0%)

I lager

Product Description

Beskrivning

Ett torrt bokashiströ är ett fermenterat veteklisubstrat och används för fermentering av organiskt avfall. Det tar bort lukter och det fermenterade matavfallet används som ett utmärkt gödningsmedel och jordförbättring till krukväxter eller i din egen trädgård.

Innehåller vetekli och ekodinkelkorn, EM stamlösning, rörsockermelass, mineraler och solrosolja. (Ströets fuktighetshalt ca. 12%)

Tohtoris Bokashiströ – förbrukning
Det torra ströet är jättedrygt, och man räknar att en 2kg påse räcker i ungefär ett år, beroende på familjens matvanor och storlek.

Med bokashiströ kan köks- och trädgårdsavfall fermenteras till bokashi. Jämfört med vanlig kompost har bokashi mycket mer näringsämnen kvar och luktar betydligt mindre. Fermenteringen gör också att jorden berikas med enzymer, vitaminer och antioxidanter som blir lättillgängliga för växterna.

I en vanlig kompost ligger köksavfall och trädgårdsavfall ofta flera år innan det blir jord. Den värme som utvecklas i komposten tar död på många mikroorganismer och det blir lätt förruttnelse vid syrebrist. En del av kvävet går också förlorat i form av gaser.

När avfallet istället fermenteras och sedan grävs ner utnyttjas näringen mer effektivt. Man tillför bra mikroorganismer till jorden vilket ökar bördigheten. Den sura miljön och den slutna processen gör också att flugor trivs mindre bra runt bokashihinken.

Bruksanvisningar medföljer beställningen.

Tillverkare: Viidakkotohtori

Tillverkningsland: Finland

För mer tips, www.bokashigarden.fi

Kund bedömningar

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Tohtoris Bokashiströ – finsktillverkat torrt strö 2kg”