Kuorsaus- ja uniapneakisko Somnofit-S®

Uusi patentoitu muotoilu -pelkistetty pienempi koko – käytössä miellyttävämpi – entistä helpompi puhdistaa

149,00  (120,16  0%)

Varastossa

Product Description

Kuvaus

Kuorsaus- ja uniapneakisko Somnofit-S® – Swiss made

Uutta! Somnofit-S – Alaleuan asentoa muokkaava laite kuorsauksen ja uniapnean hoitoon uusi patentoitu muotoilu -pelkistetty pienempi koko – käytössä miellyttävämpi – entistä helpompi puhdistaa

Somnofit-S :n vaikutus perustuu laitteen alaleukaa eteenpäin työntävään mekanismiin, jonka ansiosta hengitystiet pysyvät avoimena. Tällainen kliinisesti todistettu hoitomuoto eliminoi kuorsausta ja uniapneaa. Unen aikana ylähengitysteiden, pehmeän suulaen ja kielen lihakset rentoutuvat ja ilman kulkutila pienenee. Kuorsaus- ja uniapneaoireet syntyvät kun hengitys ei kulje vapaasti ylähengitysteissä. Somnofit-S -laitteen tarjoaman mekanismin avulla alaleuka pysyy anatomisesti oikeassa asennossa vapauttaen ilmatiet. Hoidon kannalta on tärkeää, että hoitava lääkäri on diagnosoinut uniapnean ja suosittelee suukojeen käyttöä. Somnofit-S kuorsaus- ja uniapneakiskon muotoilu ja sovitus suoritetaan vaivattomasti kotona vain muutamissa minuuteissa. Pakkauksen mukana toimitettavien säätöhihnojen avulla suukoje voidaan säätää mahdollisimman tarkasti, mikä lisää laitteen käyttömukavuutta.

Vaikutukset

Leuan asentoa muokkaavan hoitokeinon tehokkuus on kliinisesti todistettu ja yli 80 % tapauksissa se vähentää tai poistaa kuorsauksen. Obstruktiivisessa uniapneassa apneaindeksin keskimääräinen vähentyminen on 55 % mutta se saattaa vaihdella huomattavasi yksilötasolla. Näin ollen lääkärin tulisi ensisijaisesti opastaa sopivan hoitomuodon löytämisessä.

Somnofit on alkuperäinen sveitsiläsvalmisteinen terveydenhuollon laite, joka on valmistettu lääketieteelliset- ja elintarvikkeille laaditut vaatimukset täyttävästä lateksittomasta materiaalista. Kiskot muotoillaan suuhun sopiviksi kuumentamalla ne ensin vedessä. Pehmeän materiaalin ansiosta laite on käytössä miellyttävä eikä aiheuta hiertymiä suuhun. Materiaali on väriaineeton ja sen allergeenit on minimoitu. Kiskot muodostuvat kahdesta muotista (ylä- ja alaleuka) ja säädettävistä hihnoista. Vaikeissa uniapneatapauksissa suositellaan hoitomuodoksi CPAP-laitteen käyttöä. Laite ei sovellu henkilöille, joilla on proteesi tai heikosti kiinnitettyjä hammasimplantteja.

Käyttöönotto

Somnofit-S -muotit kuumennetaan yksi kerrallaan vedessä, jolloin materiaalista tulee helposti muotoiltavaa. Pakkauksen mukana on lämpömittari veden lämmön tarkistamiseksi. Muotit asetetaan suuhun ylä- ja alahammasrivistöjen päälle ja purraan yhteen, jolloin ne muotoutuvat käyttäjälle sopiviksi. Lopuksi muotit yhdistetään hihnalla, joka vetää alaleukaa hieman eteenpäin. Tämän jälkeen kiskomuotit ovat valmiit käytettäväksi. Muotit voidaan tarvittaessa lämmittää ja muovailla uudestaan. Kiskojen käyttömukavuus paranee säännöllisellä käytöllä. Totuttelu kiskojen kanssa nukkumiseen kestää yleensä muutamasta yöstä viikkoon.

Valmistettu Sveitsissä.

Käyttöohje

Pakkauksen sisältö

– Ylämuotti, jossa yksi etukiinnityshaka (1)
– Alamuotti, jossa kaksi takakiinnityshakaa (2)
– Hampaiden painantalevy (3)
– Lämpömittari, kelluva
– Ilmava säilytysrasia
– Kahdeksan taipuisan kiinnityshihnan pakkaus
– Käyttöohjeet

##Luokitus

Tämä oraalinen suukoje on luokan 1 lääkinnällinen laite ja yhdenmukainen EU:n direktiivin 93/42 CE kanssa. Kirjainyhdistelmä CE on näkyvillä tuotepakkauksessa.

Kuinka Somnofit toimii

Somnofitin vaikutus perustuu laitteen alaleukaa eteenpäin työntävään mekanismiin, jonka seurauksena nielun pehmytkudos ja kieli eivät peitä hengitysteitä ja hengitystiet pysyvät avoimena. Ratkaisu pohjautuu useisiin kliinisiin tutkimuksiin.

Indikaatiot ja kontraindikaatiot

Somnofit – laitetta suositellaan seuraavissa tapauksissa

– kuorsaus
– Lievä tai keskivaikea obstruktiivinen uniapnea (suositellaan kääntymistä lääkärin puoleen)
– Obstruktiivisen uniapnean hoito erityistilanteissa: matkustettaessa, retkeillessä, veneilyssä, lomalla (suositellaan kääntymistä lääkärin puoleen)

Somnofit –laitteella on kontraindikatioita potilaille

– jotka käyttävät irrotettavaa tai osittaista hammasproteesia
– joilla on leukanivelkipuja
– joilla on irrallisia hampaita tai pitkälle edennyt periodontaalinen sairaus
– joilla on ylä- tai alahammasrivistössä vähemmän kuin kymmenen hammasta
– jotka ovat alle 18 vuoden ikäisiä

Varotoimenpiteet

Jos olet epävarma suun terveydestäsi tai sinulla on muita kysymyksiä koskien Somnofit -laitteen turvallista käyttöä, kehotamme keskustelemaan niistä hammaslääkärisi tai lääkärisi kanssa ennen laitteen käytön aloittamista tai säännöllisesti laitteen käytön aikana.

Mikäli sinulla on jatkuvaa päiväaikaista väsymystä, sinulla saattaa olla uniapnea. Käänny siinä tapauksessa lääkärin puoleen.

Varoitukset: Somnofitin käyttö saattaa aiheuttaa

– hampaiden herkkyyttä hoidon alkuvaiheessa (häviää purtaessa hampaita yhteen 3-4 kertaa).
– syljen erityksen lisääntymistä, mikä yleensä loppuu kun suu on tottunut laitteeseen.
– hampaiden liikkumista tai muutoksia purennassa (leukojen asento suun ollessa kiinni). Mikäli alaleuka ei palaudu normaaliin asentoon poistettuasi Somnofitin suusta, lopeta sen käyttö.

Laitteen käyttöön totutteleminen saattaa viedä aikaa muutamasta yöstä kahteen viikkoon. Jatkuva säännöllinen käyttö on suositeltavaa parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Mikäli oireet eivät vähitellen helpotu tai ne pahenevat, lopeta laitteen käyttö ja käänny tarvittaessa lääkärin tai hammaslääkärin puoleen.

Huolto, käyttöikä, takuu

Ota Somnofit suustasi aamulla herättyäsi ja harjaa se muulla kuin hampaiden harjaukseen käyttämälläsi hammasharjalla. Huuhtele laite huolellisesti ja aseta lasiin, jossa on kädenlämpöistä vettä ja anti-bakteerinen puhdistustabletti liuotettuna. Jätä Somnofit veteen päivän ajaksi. Ennen kuin asetat Somnofitin yöksi suuhun, heitä pois neste ja huuhtele laite huolellisesti juoksevan veden alla.

Tarkista laitteen yleinen kunto säännöllisesti. Älä käytä rikkoutunutta laitetta.

Somnofit kestää säännöllisessä käytössä 8 – 15 kk riippuen kuinka laitteesta on pidetty huolta. Yöllinen hampaiden narskutus sekä suun happamuus vaikuttavat laitteen kuntoon, eikä laitteelle voida antaa kiinteää takuuaikaa. Takuu koskee ainoastaan valmistusvikoja. Kuorsaukseen ja uniapneaan vaikuttavista tekijöistä kuten elintavoista, anatomiasta ja terveydentilasta johtuen laitteen vaikutusmekanismi ei takaa täydellistä oireiden häviämistä kaikkien yksilöiden kohdalla.

Laitteen adaptointi hampaisiin (lämpömuotoilu) ja säätäminen

1. Aseta yläleuan kisko (jossa kaksi etukiinnityshakasta) lämpömittarin kanssa kattilaan jossa on 8cm vettä ja lämmitä vesi. Sammuta liesi kun lämpömittarin väripatsas yltää mustaan merkkiin asti. Jätä kisko kuumaan veteen kolmeksi minuutiksi. Ravista sen jälkeen vesi pois kiskosta.

Huomioitavaa: Muotin tulee olla tarpeeksi kuuma onnistuneen muotoilun saavuttamiseksi. Muotoilu hampaisiin sopivaksi tulisi tehdä 10–15 sekunnin kuluessa siitä kun muotti on poistettu kattilasta.

Seiso peilin edessä ja aseta ylämuotti tukevasti ylähammasrivistön päälle. Aseta muotin keskilinja vastaamaan yläetuhampaiden keskiosaa. Paina kevyesti sormilla muottia ylöspäin hammasrivistöä vasten, jolloin muotti muovautuu hammasrivistön mukaisesti. Siirry nopeasti kohtaan 3.

3. Pitele muottia edelleen hampaita vasten yhdellä kädellä ja aseta hampaiden painantalevy suuhun toisella kädelläsi. Pure kovasti hampaitasi yhteen asetettuasi levyn suuhun. Jatka purentaa suun ollessa kiinni ja painele sormilla huulen ja poskien kohdalta muotoillaksesi myös muotin seinät. Vapauta purenta.

4. Jätä ylämuotti paikoilleen suuhusi mutta poista painantalevy. Suorita nyt kohdat 1-3 alamuotin kanssa alahammasrivistölle mutta ilman hampaiden painantalevyä. Aseta alamuotin keskilinja vastaamaan ylämuotin etukiinnityshakaa, joka on muotin keskiosassa. Vapauta sitten purenta ja odota kaksi minuuttia muotin jähmettymistä. Poista muotit ja huuhdo kylmän veden alla.

5. Irrota hihna nr. 4 saksilla ja säilytä loput hihnat. Kiinnitä ylämuotin etukiinnityshaka hihnan keskiosan aukkoon ja käännä neljänneksen verran. Aseta sitten hihnan päissä olevat aukot alamuotin kiinnityshakoihin ja käännä neljännes lukitaksesi hihnan.

Sovittaminen hampaisiin

Adaptaation onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä ovat hampaiden muoto ja määrä sekä muotoilun laatu. Mikäli muotti ei mukaudu hampaisiin kunnolla tarkista onko muotissa kunnolliset hampaiden jäljet. Mikäli näin ei ole, toista lämpömuotoilu ja varmista, että muotoiltavan muotin lämpötila on riittävän korkea ja muottia painettaessa käytetään tarpeeksi voimaa. Mikä tahansa lämpömuotoiltavan muotin osa, joka aiheuttaa mahdollista epämukavuutta suussa, voidaan poistaa leikkaamalla.

Alamuotin sovittaminen hihnoilla

Ensimmäisten öiden aikana käyttäjän tulee totutella laitteeseen ja suosittelemme aloittamaan hihnalla nr. 4. Tämä hihna siirtää alaleukaa noin 6 mm eteenpäin normaalista leuan asennosta ilman Somnofit –laitetta. Hampaiden eri morfologioista johtuen todellinen arvo voi vaihdella suuresti. Totuttuasi muotteihin muutaman yön jälkeen, sovita alamuotin säätö seuraavien perusoletusten mukaisesti:

–                                          jos leuan traktio on liian voimakas tai epämiellyttävä, siirry käyttämään pienemmän säätöarvon hihnaa
–                                          jos kuorsaus ei vähene, siirry suurempaan säätöarvoon

Yleisesti ottaen 4-7 mm muutos alaleuan asentoon on riittävä. Uniapnean ollessa kyseessä, tulisi hoitavan lääkärin mielellään tehdä arvio tarvittavasta säätöarvosta.

Avainsanat: Kuorsaus, Uniapneakisko, Somnofit-S®, Swiss, Made, Uniapnea, Kuors

Suosittelemme: Professional puhdistustabletit suukiskoille.

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kuorsaus- ja uniapneakisko Somnofit-S®”