Kaulakoru – Elämän Puu

Elämänpuun merkitys on, että kaikki elämässä liittyy yhteen, juuresta latvaan. Elämänpuu on elämän jatkuvuuden ja kasvun symboli.

29,00  (23,39  0%)

Varastossa

Product Description

Kuvaus

Elämänpuu on yksi vanhimmista symboleistä. Sitä on käytetty vuosituhansien ajan ympäri maapalloa. Elämänpuun merkitys on, että kaikki elämässä liittyy yhteen, juuresta latvaan. Elämänpuu on elämän jatkuvuuden ja kasvun symboli. Se on myös uuden alun, positiivisen energian ja tulevaisuuden symboli.  Elämänpuu liittyy myös Äiti Maahan, sen olemassaolon välttämättömyyteen. Elämänpuu symboloi puiden syklien kautta uudestisyntymistä (talvella horros ja keväällä herätys), henkilökohtaista kasvua, vahvuutta, kauneutta sekä elämän lähdettä. Juurien kautta maadoitusta ja oksat tavoittelevat taivasta, kuuta ja aurinkoa.

Skandinaavisessa mytologiassa elämänpuu on ollut Yggdrasil, jonka runko, oksat ja juuret ulottuvat maailman kaikille tasoille. Yggdrasil (maailmanpuu) oli jättiläismäinen saarni jossa eli lukuisat eri eläimet, ja joka kannatteli koko maailmankaikkeutta yhdistäen yhdeksää maailmaa, näin ollen niiden keskipiste. Viikinkien ylijumala Odin sai viisauden juotuaan Yggdrasilin alla sijaitsevasta lähteestä ja oppi riimujen salaisuudet hirtettyään itsensä tähän puuhun.

Kelttiläisessä mytologiassa elämänpuu (The Celtic Tree of Life) on ollut tärkeä tammipuu, jossa esi-isien henget asuivat. Heille puut ja luonto olivat ylipäätään kaiken perusta
ja elämänpuu yhdisti luonnon, maan ja tuonpuoleisen luonnollisella tavalla. Tammi voi elää monta sataa vuotta ja siksi edusti kestävyyttä, pitkäikäisyyttä ja jaloutta. Kelttien elämänpuu symboloi myös tasapainoa, harmoniaa sekä elämän kolmea vaihetta: syntymä, kuolema ja uudelleensyntyminen.

 

Väri: Kullanvärinen puu

Paino: 50gr

Pituus: Ketju 60cm

Materiaali: riipus ruostumatonta terästä, pussukka nahkajäljitelmä

 

 

 

Arvostelut