Fermentering av grönavfall är enkelt! Du behöver inget annat än aktiverad EM®a mikroblösning. Så glöm biokol, melass och andra ämnen som stör fermenteringen. Bara EM®a funkar bäst! Vad händer då när man fermenterar i en säck, t.ex gräsklipp, löv, ogräs trädgårdsavfall, äpplen eller annat grönt trädgårdsavfall? Materialet fermenteras anaerobiskt med hjälp av EM®a mikroblösning, dvs […]
Senaste blogg inlägg
Visste du att vi är pionjärer inom bokashi i Finland? Vi undervisar och ger råd om grunderprinciperna i bokashi och vi har delat vår inspiration i redan sex år! Vi vill att alla vågar ta sitt första steg mot hållbarare utveckling, med bokashi. Bokashidoktorn Bokashins banbrytare i Finland Viidakkotohtori (Djungeldoktorn) är Finlands första importör och […]
En sammanställning av de mest allmänna frågorna relaterade till bokashi besvarade i korthet. Vad betyder “Bokashi”? Bokashi är ett japanskt ord som betyder “fermenterat organiskt material” med andra ord “syrat bioavfall”. Bioavfallet fermenteras anaerobt, dvs i en lufttät behållare, bokashihink. Organiskt material som är lämpliga för Bokashi är kökets bioavall, särskilt kolhydrater och grönsaksrester. Det […]