Mustakuminan siemen – Luomu 1kg

Mikä näyttää aivan mustalta seesamilta, mutta siinä on täysin erilainen maku? Arvasit sen: luomu mustakuminan siemen!

20,00  (17,54  0%)

Varastossa

Product Description

Kuvaus

Mikä näyttää aivan mustalta seesamilta, mutta siinä on täysin erilainen maku? Arvasit sen: luomu mustakuminan siemen! Mutta mikä se oikestaan on? Mustat rakeet ovat mauste, joka tuli Eurooppaan alun perin Länsi-Aasiasta. Maissa, kuten Turkissa, Egyptissä ja Irakissa, mustia siemeniä käytetään siksi monissa erilaisissa perinteisissä ruoissa. Sillä välin mustakuminaa juhlitaan todellisena trendimausteena sen herkullisen, pähkinäisen ja hieman mausteisen aromin ansiosta! Myös sinä voit lisätä makua keittiöösi – ostamalla luomu mustakuminan siemenemme nyt!

  • Kokonaiset mustakuminan siemenet
  • Loistavaa kokkaamiseen, ruokien maustamiseen sekä leivontaan
  • Mausteisen vahva maku
  • Luomulaatuinen
  • Vegaaninen

Ainesosat
100% mustakuminansiemen* (*luonnonmukainen viljely)

Ristikontaminaatio
Saattaa sisältää pieniä määriä SINAPPIA

Säilytys
Säilytä viileässä, kuivassa, ilmatiiviissä ja valolta suojatussa paikassa. Paakkuuntuminen mahdollista pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen.

 

Mustakumina on sama kuin kumina – pitääkö se paikkansa?

Myös tässä se voi nopeasti johtaa sekaannukseen: vaikka kahdella kasvilla on hyvin samanlainen nimi, yhtäläisyydet päättyvät siihen. Musta kumina on leinikki, jossa on kaunis, vaaleansininen kukka, jossa mustat siemenet sijaitsevat. Kumina taasen kuuluu umbelliferae-ryhmään ja näyttää ruohomaiselta. Sen siemenet ovat ruskeanvihreitä. Ja ero tulee vielä selvemmäksi maun suhteen:  missä mustakuminan siemenet maistuvat pähkinäiseltä ja muistuttavat hieman pippuria, on taas jälkimmäisille ominaista niiden erittäin voimakas, katkera ja pistävä aromi. Joten älä huoli, jos et ole suurin kuminafani – mustakuminan siemenet ovat jotain aivan muuta, ja sinun kannattaa kokeilla niitä ihmeessä!

Mitä voit leipoa mustakuminan siemenillä?

Mietitkö, kuinka voit parhaiten käyttää mustakuminaa keittiössä? Leivo rieskaa, sämpylöitä tai keksejä ja anna siemenillä kekseille erityisen pähkinäisen mausteinen aromi. Koska mustakumina tulee Länsi-Aasiasta, ei ole yllättävää, että mauste sopii loistavasti moniin erilaisiin itämaisiin ruokiin. Arabialainen linssisalaatti, inkivääri-linssikeitto ja paistetut porkkanat hummuksella ovat sen ansiosta täynnä makua ja valmistuvat nopeasti. Suosittelemme paahtamaan mustakuminan siemenet pannulla ennen käyttöä – tämä varmistaa erityisen intensiivisen aromin! Pienet siemenet ovat myös loistava salainen ainesosa, joka antaa lounaskulhollesi epätavallisen aromaattisen nuotin.

EU Bio

DE-ÖKO-003

Alkuperä Egypti

Valmistaja KoRo Handels GmbH

Maahantuoja Viidakkotohtori

Arvostelut