Bokashiströ Tohtorin Bokashirouhe® – finsktillverkat torrt 1kg

Ett torrt finsktilverkat bokashiströ,  ett fermenterat veteklisubstrat som används för fermentering av organiskt avfall.

16,00  (12,90  0%)

Product Description

Beskrivning

Ett torrt bokashiströ är ett fermenterat veteklisubstrat och används för fermentering av organiskt avfall. Det tar bort lukter och det fermenterade matavfallet används som ett utmärkt gödningsmedel och jordförbättring till krukväxter eller i din egen trädgård.

Innehåller vetekli och ekodinkelkorn, EM stamlösning, ekologisk rörsockermelass, EM keramiskt pulver, algkalk och solrosolja. (Ströets fuktighetshalt ca. 12%)

Tohtoris Bokashiströ® – förbrukning
Det torra ströet är jättedrygt, och man räknar att en 2kg påse räcker i ungefär ett år, beroende på hur mycket matavfall man producerar.

Med bokashiströ fermenteras köks- och trädgårdsavfall  till bokashi. Jämfört med vanlig kompost har bokashi mycket mer näringsämnen kvar och luktar betydligt mindre, snarare doftar. Fermenteringen gör också att jorden berikas med enzymer, vitaminer och antioxidanter som blir lättillgängliga för växterna.

I en vanlig kompost ligger köksavfall och trädgårdsavfall ofta flera år innan det blir jord. Den värme som utvecklas i komposten tar död på många mikroorganismer och det blir lätt förruttnelse vid syrebrist. En del av kvävet går också förlorat i form av gaser.

När avfallet istället fermenteras och sedan grävs ner utnyttjas näringen mer effektivt. Man tillför bra mikroorganismer till jorden vilket ökar bördigheten. Den sura miljön och den slutna processen gör också att flugor trivs mindre bra runt bokashihinken.

Det är inte bra att lägga papper, stora ben, jord, aska eller vätskor (soppor eller juice), vinäger, jäst eller stora mängder mejeriprodukter i Bokashi. De kan störa jäsningsprocessen.

Bokashin skall inte producera mögel, ett effektivt bokashiströ fermenterar bioavfallet helt utan mögel.

Om bruksanvisningar önskas på svenska, vänligen meddela det i kommentarsfältet.

Beställ och ladda upp finsk broshyr utan kostnad:          BOKASHI-ESITE PDF

 

Förpackning, papperspåse, 1 kg

Tillverkare: Viidakkotohtori

Tillverkningsland: Finland

För mer tips, www.bokashigarden.fi

Kund bedömningar

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bokashiströ Tohtorin Bokashirouhe® – finsktillverkat torrt 1kg”