Green Land 110L Varmkompost / Bokashins jordfabrik

En varmkompost för ett litet hushåll och bokasharens smarta jordfabrik – för året-runt-bruk!

259,00  (208,87  0%)

I lager

Product Description

Beskrivning

En varmkompost för ett litet hushåll och bokasharens smarta jordfabrik – för året-runt-bruk!

Denna varmkompostbehållare är designad för effektiv kompostering av hushållsavfall. Den är kompakt i storleken, med en inre volym på 110 l och passar utmärkt för hushåll på 2-4 personer, eller för fritidslägenheter, antingen för vanlig bioavfallskompostering eller som en bokashijordfabrik.

Använda kompostbehållaren som en varmkompost
Värmekomposten är designad för användning året runt. Tack vare den tjocka värmeisoleringen fortsätter komposteringen även under vintersäsongen, om det finns tillräckligt med komposterbart material i kompostern, och som tillsätts regelbundet. Kompostströ (avsedd för kompost) rekommenderas att användas mer på vintern än på sommaren. Om komposten fryser skadas kompostbehållaren inte. Komposteringen fortsätter utan uppvärmning när komposten har tinat upp.

Använda kompostbehållaren som en bokashijordfabrik
Avfallshanteringsmyndigheter kräver efterkompostering av jäst bokashi i Finland. Att använda en kompostbehållare som en bokashijordfabrik skiljer sig lite från att använda en vanlig kompost, och istället för kompostströ (för kompost) behöver du bara lägga till gammal jord för att starta bokashiprocessen, dvs jordiseringen av bioafvallet. Så kom alltid ihåg att blanda bokashin med jord.

Matrester, frukt- och grönsaksrens och skal, kaffesump och annat köksavfall förvandlas till mjuk jord på några månader. Den justerbara ventilationsventilen kan användas för att underlätta och justera komposteringsprocessen. Kompostorns inre temperatur är lätt att övervaka med termometern placerad på frontpanelen.
Locket på värmekompostern är säkrat med metallgångjärn och lockets automatiskt låsande spärr håller locket öppet vid påfyllning av kompost och vid kompostorns underhållning.

Vätskan som bildas vid kompostering kan enkelt användas till exempel som gödningsmedel för trädgårdsväxter genom en slang försedd med kran. Kompostorn har en stor och lättöppnad lucka för tömning av det färdiga kompostmaterialet. En trädgårdsskyffel medföljer, med vilken tömningen kan skötas bekvämt.

Med produkten medföljer:

1 x värmekompostbehållare
1 x termometer
1 x lakvattenavloppsslang
1 x trädgårdsspade
1 x Bruksanvisning – för kompostering av vanligt bioavfall
1 x Bruksanvisning – för kompostering av fermenterat bioavfall

Teknisk information:

Yttermått: ca 54 x 54 x 84 cm
Vikt: ca 14 kg
Storlek tömningslucka: ca 30 x 20 cm
Isoleringstjocklek: 35 mm

Pris vid upphämtning i butik 239,00 € (kontakt via mail info@viidakkotohtori.fi)

Pris hemlevererat med Matkahuolto 259,00 €

Mer information Viidakkotohtori.fi

Kund bedömningar

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Green Land 110L Varmkompost / Bokashins jordfabrik”