Stevia 100gr

Har du också sötsug och vill inte missa något sött, men vill minska din konsumtion av raffinerat socker? Då kommer vår stevia att bli din nya bästa vän!

21,00  (18,42  0%)

Slut i lager

Product Description

Beskrivning

Har du också sötsug och vill inte missa något sött, men vill minska din konsumtion av raffinerat socker? Då kommer vår stevia att bli din nya bästa vän, för det är – som tur är – en nollkalori produkt! Det finfördelade pulvret innehåller 0 kalorier, så det är ett utmärkt alternativ till socker. Det smakar cirka 310-330 gånger sötare än socker, så du behöver bara små mängder för att söta dina favoritdesserter (utan kalorierna).

Stevia – vad är det?

Stevia är ett sötningsmedel vars fullständiga namn är Stevia rebaudiana. Stevia är också känd som ”söt ört” eller ”honungsört”. Stevia utvinns från växten och består huvudsakligen av steviolglykosider. Växten kommer ursprungligen från Paraguay i Sydamerika, där den har varit uppskattad i århundraden för sin enorma sötningskraft.

Använd för sötning

Stevian hör till kategorin sötningsmedel nummer E960 eftersom den inte innehåller några kalorier och är 310-330 gånger sötare än raffinerat socker. Du kan lägga den till shakes, smoothies, kaffe och kakao, använda den i bakning eller blanda i gröt. Du kan också blanda pulvret i våfflor, pannkakor, risgrynsgröt och mannagryn för att mätta dit sötsug.

Rebaudiosid A-innehållet i vårt steviapulver är 98%. Rebaudiosid -vad är det?! Rebaudiosid A är en steviolglykosid som finns i steviablad tillsammans med elva andra steviolglykosider. Grovt sett är steviolglykosider en grupp sötningsmedel som kommer från steviaväxten. Dessa extrakt har nyligen blivit kända också som en tillsats med numret E960. Det sötar bakverk, desserter, drycker samt gröt. Stevia är särskilt populärt eftersom det är kalorifritt och cirka 310-330 gånger sötare än raffinerat socker.

Ursprung Kina
Innehåll 100gr
Ingredienser 100% sötningsmedel: stevioliglykosid ((98 % rebaudiosid A). 1gr stevia motsvarar i söthetsgrad ca 300gr socker. Kan ha laksativ inverkan vid stor konsumption.
Förvaring Förvaras i rumstemperatur och mörkt.
Allergener Kan innehålla spår av GLUTEN, JORDNÖTTER, SOJA, MJÖLK (LAKTOS), NÖTTER och SESAM.

Importör Viidakkotohtori

Kund bedömningar

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Stevia 100gr”