Halssmycke – Livets Träd

Livets träd är en av de äldsta symbolerna. Den har använts i årtusenden runt om i världen. Meningen med livets träd är att allt i livet hänger ihop, ändra från roten ända ut till toppen.

29,00  (23,39  0%)

I lager

Product Description

Beskrivning

Livets träd är en av de äldsta symbolerna. Den har använts i årtusenden runt om i världen. Meningen med livets träd är att allt i livet hänger ihop, ändra från roten ända ut till toppen. Livets träd är en symbol för livets kontinuitet och tillväxt. Det är också en symbol för en ny början, positiv energi och för framtiden. Livets träd är också relaterat till Moder Jord, och nödvändigheten av dess existens. Genom trädets cykler symboliserar livets träd återfödelse (dvala på vintern och uppvaknande på våren), personlig tillväxt, styrka, skönhet och livets källa. Jordning sker genom rötterna och trädets grenar sträcker sig mot himlen, månen och solen.

I skandinavisk mytologi har livets träd varit Yggdrasil, vars stam, grenar och rötter sträcker sig till alla nivåer i världen. Yggdrasil (världsträdet) var en gigantisk ask som många olika djur levde i, och som stödde hela universum och förband de nio världarna, för att vara deras centrum. Vikingaguden Odin fick visdom efter att ha druckit ur en källa under Yggdrasil och lärde sig runornas hemligheter efter att ha hängt sig i detta träd.

I keltisk mytologi har The Celtic Tree of Life varit en viktig ek där förfädernas andar levde. För dem var träd och natur grunden till allt och Livets Träd kopplade ihop naturen, jorden och livet efter detta på ett naturligt sätt. En ek kan leva i många hundra år och representerade därför uthållighet, livslängd och ädelhet. Det keltiska Livets träd symboliserar också balans, harmoni och livets tre stadier: födelse, död och återfödelse.

 

 

Färg: guldfärgat träd

Vikt: 50gr

Längd: Kedja 60cm

Material: Halssmycke och kedja rostfritt stål, påsen läder-imitation

 

 

 

Kund bedömningar