Taimiruukku maitopurkista

Taimiruukku maitopurkista

Maitopurkki kierrätetään näppärästi taimikasvatusruukuksi.

Kaupoissa löytyy monenlaista taimikasvatukseen tarkoitettu ruukkuja. On muovisia, on turveruukkuja ja kangaspusseja jne.. Näitä ei välttämättä aina tarvitse ostaa uutena, vaan jos alkaa keräillä hyvissä ajoin ja kierrättää tyhjät maito- ja mehupurkit, niin saa hyötykäyttöön ne kerran tai pari ennen kun vie ne lopulliseen kierrätykseen.

Tulemme tässä näyttämään miten helpolla tavalla saat maitopurkin muunneltua sekä pieneksi että suureksi taimiruukuksi. Ruukku joka kasvaa taimen mukana.

Aloitetaan!

Tarvitset maitopurkkeja, terävän veitsen, kuminauhaa (tai teippiä).

Poista maitopurkista hatun, eli aivan purkin yläosassa veistellään siististi ympäri purkkia.

Hattu poistettu.

Nyt kun hattu on poistettu, voi viiltää kulmista. Veitsillä vedetään siis jokaiseen neljään kulmaan viilto, puoleen väliin purkkia.

Nyt käännetään ja taitetaan siivekkeitä alas ja ja yritetään saada ne samaan linjaan että ruukun yläreuna on tasainen. Taita ja purista reunoja sormilla.

Nyt voit sujauttaa kuminauhan purkin ympärille ja siivekkeet pysyvät alhalla. Jos haluaa oikein siistejä taimiruukkuja, voi mittailla niin että siivekkeet melkein ulottuu pohjaan asti, mutta ei niin että osuu pöydän pintaan. Näin purkista tulee yksivärinen ja siivekkeiden linjat ovat symmetrisen suorassa.

Viillä veitsellä kulmasta auki. Voi tehdä kahteen kulmaan, tai kolmeen tai kaikki neljään.

Älä tee liian isoja kulmareikiä, ettei multa valu ulos. Kuvassa on melko sopivan kokoinen reikä.

Nyt sinun omatekoinen kierrätetty taimiruukku on valmiina käyttöön!

Maitopurkki kestää muutamia käyttökertoja, kunhan pesee ja kuivattaa käytön jälkeen.

PS: Vinkkejä siitä miten voi saada ruukkuihin llian pitkiä ja honteloita tomaatteja kiepautettua ja vielä katkeamatta, löydät seuraavassa blogikirjoituksessa.

Facebook Twitter Google+

Ostoskori on tyhjä.